Syksyinen työharjoittelu

 

Moikka!


Aikaa on taas vierähtänyt ja ollaan alku vuoden töiden parista siirrytty työharjoitteluun. Tällä kertaa tutkinnonosina "Opastuspalvelut", sekä "Matkailupalveluiden toteuttaminen". Työharjoitteluani olen ollutkin jo kohta kaksi kuukautta suorittamassa Sea Lifessa, Helsingissä. Kyseessä on akvaario, josta löytyy kaloja hyvin laaja kirjo eri maailman vyöhykkeiltä. 


    Täällä olen päässyt tutustumaan kaloihin ja muihin eläimiin, sekä merenpinnan alaiseen elämään ylipäätään. Alussa sain kalaperehdytyksen, jossa läpikävimme jokaisen altaan, jotta saisin tietoa mitä myös kertoa asiakkaille. Ensimmäisen viikon jälkeen olenkin päässyt heti kertaamaan oppejani ja opastamaan ihmisiä eläimiin liittyen, niin kierrellen kertomassa, kuin myös yleisöruokintoja vetämällä. 


    Kierrokselta löytyy myös Elämysallas, jonka luona asiakkailla on mahdollisuus oppaan ohjeistuksella päästä kokeilemaan miltä tuntuvat esimerkiksi hain tai rauskun munakotelot. Tämän altaan luona pääsee myös kertomaan asiakkaille paljon lisää esimerkiksi merivuokoista, sekä merisiileistä.     Tehtäviäni täällä on siis ollut esimerkiksi asiakkaiden opastaminen, yleisöruokintojen vetäminen sekä kassatyö/lipunmyynti. Lisäksi oppaiden tehtäviin kuuluu yleisen siisteyden ylläpitäminen, esimerkiksi akvaariolaseja pesien. 

Kommentit

Suositut tekstit