Kestävä ja vastuullinen toiminta

 

Moikka!


Tänään olisi tarkoitus perehtyä hieman työharjoittelupaikkani, Sea Lifen kestävään ja vastuulliseen toimintaan, niin asiakkaan kuin työntekijänkin näkökulmasta. Päivä päivältä yhteiskunnassamme pidetään tärkeämpänä yritysten vastuullista toimintaa sekä yritysten kestävän kehityksen huomiointia.


    Vaikka saattaisitkin kuvitella, että täällä vettä kuluisi aivan kauheasti, ei se pidä paikkaansa. Vuodessa vain noin 10% kaikesta vedestä vaihtuu. Suurin osa akvaarioista on osana veden kiertokulussa, joka kierrättää vettä eri suodattimien ja vaiheiden kautta noin kerran tunnissa. Eri tyyppisillä vesillä, kuten makealla ja suolaisella vedellä on omat kiertoreittinsä. Takatiloista löytyy oma konehuone, jossa kaikki tämä tapahtuu. Syynä vedenvaihdolle on lähinnä akvaarioiden pohjahiekan lappoaminen, tällöin vaihtoehtoisesti riittää myös pelkkä hiekkasuodattimien puhdistaminen. Täällä olisi lähes mahdotonta tyhjentää suurimpia altaita kokonaan, ajatelkaapa mihin tuollainen 2,5metriä pitkä hai laitettaisiin siksi ajaksi. 


    Sea Lifelle ja Merlin Entertainments Group`ille, johon Sea Life kuuluu, on molemmille todella tärkeää olla kaikille saavutettava. Eikä vain esteettömyys, vaan myös avoimuus niin työntekijöille kuin asiakkaillekin olla aivan omia itsejään. Työyhteisössä huokuu tasa-arvo ja yhdenmukaisuus. Esteettömyyden lisäksi täällä on mahdollisuus tarjota elämysvierailu esimerkiksi näkövammaiselle, sillä täältä löytyy esimerkiksi ääniefektejä sekä asioita/elämyksiä joihin voi koskea.

   

    Sea Life on mukana erilaisissa eläinten suojelutöissä. Näkyvimpänä kierroksen aikana asiakkaalle esiin nousee Sea Life Trust -hyväntekeväisyysjärjestö, joka toimii globaalisti suojellakseen maailman valtameriä sekä niiden elämää.  "Breed, Rescue, Protect" ("Kasvata, pelasta, suojele") on kaikkien Sea Life -akvaarioiden yhteinen ohjelma, jonka avulla pidetään huolta valtameristämme. Nimensäkin mukaisesti eri akvaariot pyrkivät toimimaan kaikkien näiden kolmen tärkeän toimen mukaisesti. 


Breed: Akvaariot pyrkivät kasvattamaan eri lajeja, esimerkiksi tuotantoon, jottei näitä tarvitsisi viedä luonnosta. 

Rescue: Jokainen akvaario mahdollisuuksiensa mukaan pyrkii pelastamaan, hoitamaan ja palauttamaan luontoon eri lajeja. Lisäksi akvaariot myös tilanteet huomioiden voi vastaanottaa lahjoituksena kaloja.

Protect: Suojellaan kaikkia lajeja. Pyritään hoitamaan haavoittuneet sekä ylläpitämään häviäviä lajeja. Esimerkiksi täällä Helsingissä projektina ovat Pandakillit, jotka elävät ainoastaan yhdessä pienessä lammessa, joka ilmastonmuutoksen takia kuihtuu pikkuhiljaa.


    Ekologisuuteen liittyen, täällä myös kierrätys on tärkeässä roolissa. Kierrätysohjeita löytyy niin henkilökunnan takatiloista, kuin myös esimerkiksi akvaristien työtiloista. Kaikki materiaalit pyritään kierrättämään tai uusiokäyttämään. Lisäksi Sea Lifella on WWF Green Office -sertifikaatti, eli jonka avulla luodaan malli työpaikan hiilijalanjäljen pienentämiseen.




Kommentit

Suositut tekstit