Loka- ja marraskuun kuulumiset

 

Moikka,


Onkin jo taas vierähtänyt hetki ilman päivityksiä. Minulle kumminkin kuuluu hyvää ja kerrottavaa riittää.


    Lokakuun alussa valmistelimme vielä retki ja luontoruokailu -kurssin näyttöä, jonka toteutimme lopulta kolmen hengen ryhmässä Kokonniemessä lokakuun lopulla. Suunnitteluaika meillä meni hyvin, yhdessä nelisteen saimme kaiken perusteellisesti kirjattua ylös ja kaikille oli selkeää mitä kuun lopussa tulisi tapahtumaan. Näyttömme suoritettiin järjestämällä luontoruokailu/elämys muutamalle asiakkaalle ja arvioijalle. 

    

    Näyttöaamunamme yllätykseksi ja pieneksi suunnitelman muuttajaksi saimme yhdeltä ryhmäläiseltämme viestin hänen opiskelujensa lopettamisesta; tämä pisti meillä koko suunnitelmaa uusiksi, muttei se meitä lannistanut. Hienosti saimme asiakkaillemme tarjottua lohikeiton, halstratulla lohella, sekä kauraomenanyyttejä kinuskikastikkeella ja muilla herkuilla. Lisäksi lämmikkeenä tarjolla oli mehua, nokipannukahvia, sekä yrttiteetä.


(Yhteydessä vielä kuvia kurssin ajalta, sillä näytöstä en kerennyt nappaamaan kuvia.)    Lokakuussa kerkesin myös osallistumaan muiden matkailuopiskelijoiden joukossa Pakolaisen polku -tapahtumaan. Tapahtumassa tehtävämme oli näytellä/toimia lentokentän turvatarkastajina ja lähtöselvittäjinä. Viikko oli mielestäni hauska ja kului nopeasti. Viikon aikana pääsi hyppäämään hieman pois omalta mukavuusalueeltaan ja näin taas kehittyi rohkeammaksi. 


    Koulun ohella lokakuussa kerkesin muutamiin tapahtumiinkin käymään. Ystäväni kanssa kävimme katsomassa paikallisen futisjoukkueen kauden viimeisen pelin. Lisäksi perheeni kanssa kävimme pikkuveljeni iloksi kauppakeskus Karisman 10-vuotis syntymäpäivillä Hevisauruksen keikalla. 

    Sitten koittikin jo marraskuu. Marraskuun olen viettänyt työssäoppimassa kauniissa ja mukavassa Porvoon Vanhan kaupungin ravintolassa, Zum Beispielissä. Kyseessä on ravintolan asiakaspalvelu -tutkinnon osa. Olen nauttinut näistä kaikista neljästä viikosta paikan päällä, vaikkakin lähes kokonaisen viikon makasinkin sairaana sängyn pohjalla. Minusta on ollut mukavaa oppia kaikki tämä ravintolassa työskentelystä. Työtehtäviini on kuulunut salin puolella asiakkaiden palvelu; eli ovelta vastaanottaminen, pöytiin ohjaus, myynti ja laskuttaminen, lisäksi esimerkiksi tiski, sekä aamuiset valmistelut kuten leipien leikkuu. 
    Harjoittelun aloittaessani minulla ei ollut mitään kokemusta ravintolassa, salin puolella työskentelystä, mutta päivä päivältä kaikesta toiminnasta tulee luontevampaa ja rennompaa. Minulle on opetettu ja ohjeistettu kaikki perusteellisesti ja apua on saanut kysyä. Koen kehittyväni edelleen päivä päivältä. 


 
Kommentit

Suositut tekstit